Mladík zadarmo rekonštruuje byty vojnových veteránov, ktorí žijú v žalostných podmienkach

0
Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Reklama/advertisment:

Pomáhať treba. Ak vám nie je ľahostajné to, čo sa deje navôkol, určite si nájdete spôsob, ktorým sa dá pomôcť. Príbeh Antona Savčuka, mladého Rusa, dojme mnohých. Nie je milionár. Je to obyčajný, 33-ročný muž,  taxikár, ktorý sa už ďalej nemohol pozerať na to, v akých desivých podmienkach žijú vojnoví veteráni. Preto sa rozhodol konať.

Netreba na nich zabúdať

Reklama/advertisment:

Síce majú množstvo medailí, no nikoho, kto by sa o nich dokázal skutočne postarať. Mnohí vojnoví veteráni žijú v chudobe, špine a v plesnivých bytoch. To si všimol aj Anton, ktorý začal rekonštruovať byty týchto obyvateľov z vlastných ušetrených peňazí.

“V televízii raz dávali dokument o vojnových veteránoch, ktorých činy si v Rusku pripomíname 9. mája. Videl som, že žijú v naozaj desivých podmienkach a uvedomil som si, že na nich musíme myslieť častejšie, než len jedenkrát za rok,” tak Anton vysvetľuje pre portál Bored Panda, ako to celé začalo. Ihneď ho napadla myšlienka, ktorú premenil na čin. Výsledky rekonštrukcie zverejňuje na svojom Instagramovom účte, no sám tvrdí, že pomáhať za “pánbohzaplať,” nie je jednoduché.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

Verí, že svet je plný dobrých ľudí

Na dispečing taxislužby, v ktorej Anton pracuje, volajú neustále dôchodcovia, ktorí majú záujem o rekonštrukciu. Anton verí, že sa mu podarí vyzbierať od dobrovoľníkov dostatok peňazí, aby mohol zabezpečiť dôstojnú starobu čo najväčšiemu počtu starých ľudí.