HC Slovan bude viesť nový tréner s novými plánmi

0

Reklama/advertisment:

BRATISLAVA – Novým trénerom bratislavského hokejového Slovana sa stal Vladimír Országh. Oficálne je to od stredajšieho dopoludnia, kedy ho predstavilo vedenie klubu na tlačovej konferencii. Okrem neho sa zverejnili aj ďalšie nové mená.

Reklama/advertisment:

Bývalý tréner HC´05 Banská Bystrica, s ktorou len pred mesiacom získal majstrovský titul (viac čítajte TU) prichádza do HC Slovan vybudovať novú kostru mužstva a naplniť nové ciele. Kostra tímu má byť prevažne slovenská, takže zložená zo slovenských hráčov. Týmto krokom sa má jediný slovenský zástupca v nadnárodnej lige KHL priblížiť ku slovenskej reprezentácii. Prvými známymi menami sú: Mário Grman, Patrik Lamper, Jakub Štěpánek a Marek Čiliak. Toto kvarteto hráčov si s určitosťou oblečie dres Slovana najbližšiu sezónu, potvrdil to člen predstavenstva Juraj Široký ml.

Országh pri majstrovských oslavách Banskej Bystrice

Tieto myšlienky, ciele a vízie potvrdil aj samotný hlavný tréner HC Slovan, Vladimír Országh. “Budeme pracovať na ďalších hráčoch. Niektorí sú oslovení, niektorí aj dohodnutí a všetko je pred podpisom. Sme Slovan a chceme v prvom rade postaviť kostru mužstva zo slovenských hráčov, voľné okienka potom dopĺňať legionármi,” prezradil Vladimír Országh. Je tak jasné, že kvarteto nových posíl nie je konečné číslo slovenských hráčov v klube. Ďalší sú stále v štádiu riešenia a je otázkou času, kedy sa zverejnia ďalšie nové posily. Országh tiež potvrdil, že Róbert Petrovický a Rudolf Jendek ostávajú asistentmi trénera. Prezradil tiež, že do klubu sa vracia Pavol Rybár, ako kouč brankárov.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

Jedna z nových štyroch posíl Slovana – Marek Čiliak

Je tak otázkou, koľko legionárov uvidíme najbližšiu sezónu v drese “belasých”, s najväčšou pravdepodobnosťou ich však nebude toľko, ako pominulé sezóny. Svedčí o tom aj vyjadrenie Vladimíra Országha: “Zatiaľ nebudeme špecifikovať mená z predchádzajúceho kádra, ale radi by sme si udržali hráčov, ktorí podávali kvalitné výkony.” Hlavný tréner ešte doplnil odpoveď na otázku reprezentácie, odpoveď je jasná: “Moja prvoradá práca bude v klube, o ďalšom pokračovaní v národnom tíme sa budem baviť s generálnym manažérom Mirom Šatanom,” doplnil na koniec.