Reklama/advertisment:
Tekvica je superzdravá zelenina, bez ktorej si jeseň nevieme ani predstaviť. Telu dáva zdravé tuky a je nízko kalorická. Skvelo absorbuje zlé látky, ktoré sa nachádzajú v čreve. Doteraz poznáme 27 druhov tekvíc. Ak však neviete čo s ňou, tak vám poradíme zdravé recepty z tekvice.
Ingrediencie:
Reklama/advertisment:
1/2 hrnčeka tekvicového pyré
1/2 hrnčeka celozrnnej múky
5 PL trstinového cukru
1 PL ľanovej múky
2 PL mlieka
2 PL roztopeného kokosového oleja
1 ČL škorice
1/2 ČL perníkového korenia
1/3 ČL prášku do pečiva
Postup :
Najprv si v mise zmiešame múku s ľanovou múkou, koreninami a práškom do pečiva. Následne do zmesi pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Cesto vylejeme do menšej papierom na pečenie vystlatej formy (napr. na chlieb) alebo do silikónovej formy na chlieb. Pečieme 15-18 minút na 180 stupňoch dohneda. Hotový zákusok necháme vychladnúť, narežeme na kocky a môžeme podávať teplý alebo vychladený.
Reklama/advertisment:
Reklama/advertisment:
Polievka z tekvice hokkaido
Ingrediencie :
2ks – tekvica hokkaido
cibuľa
smotana sladká
muškátový orech
soľ
olivový olej
Postup :
Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme jadier a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minut. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.