Druhá najvyššia súťaž bude plná známych futbalových značiek!

0

Reklama/advertisment:

BRATISLAVA – Futbalová sezóna pre dve najvyššie ligy sa skončila už dávnejšie, no aktuálne ju dohrali aj niektoré tímy z nižších súťaží a tým pádom sa sklompletizovala skupina tímov, ktoré uvidíme o rok vo vyššej súťaži. Hlavne z tretích líg postúpili veľké slovenské futbalové značky.

Reklama/advertisment:

Zatiaľ čo napríklad v štvrtej najvyššej súťaži – Bratislava bolo o postupujúcom rozhodnuté už dávno pred koncom, v tretích ligách sme na isté informácie museli čakať dlhšie. Spomenutú súťaž vyhrali Malacky, s impozantným náskokom 24 bodov nad druhými Rusovcami. Ostatné štvrté ligy sa ešte nedohrali – štvrtoligistov čaká posledné kolo najbližší víkend. Z 3. ligy – Bratislava postupuje FC Petržalka, ktorá vyhrala ligu s päťbodovým náskokom nad druhým Rohožníkom a s nádhernou bilanciou 30 zápasov, 25 výhier, 4 remízy a 1 prehra so skóre 101:18 putuje do celoslovenskej súťaže (viac čítajte TU).

Oslavy hráčov a fanúšikov Petržalky – okrem postupu do 2. ligy sa oslavovalo aj výročie 120 rokov klubu.

Z 3. ligy západ je postupujúcim FK Dubnica. Po Petržalke tak uvidíme v 2. lige ďalšiu typickú slovenskú futbalovú značku (viac čítajte TU). Tá sa do druhej ligy vracia po troch rokoch v tretej najvyššej súťaži, tento rok ju aj zvládla vyhrať, dokonca s náskokom 12 bodov a to do konca súťaže ešte ostáva odohrať posledné kolo. Ani 3. liga – Stred nemá hocijakého zástupcu medzi postupujúcimi do druhej ligy. Z oblasti stred totiž postupuje MFK Dukla Banská Bystrica, o ktorej netreba nič viac dodať, iba to, že slovenský fanúšik môže byť rád “šplhaniu sa” takýchto klubov vyššie. Z východu postupujú ŠK Odeva Lipany.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

Oslavy hráčov Dubnice (v modrom) a Banskej Bystrice (v bielom)

Druhá najvyššia súťaž je už celoslovenská súťaž, čo robí druhú najvyššiu ligu špeciálnou a odlišnou od tých ostatných pod ňou. Okrem toho sú to však aj náklady, potrebnosť posilnenia kádra a finančné zaťaženie klubu na hráčov, či do cestovania. Je častým javom, že klub, ktorý vyhrá ligu, v ktorej hrá, nemá financie na vyššiu ligu. Jedným z typických príkladov bol napríklad Inter Bratislava, ktorý v roku 2009 nezvládol postúpiť do najvyššej ligy, aj napriek pokoreniu tej druhej. Licenciu predal do Senice.