Ľuďom dobre známa Petržalka sa vracia do celoslovenskej súťaže, postúpila do 2. ligy!

0

Reklama/advertisment:

PETRŽALKA – Klub FC Petržalka zaknihoval v posledných dňoch ďalší veľký úspech. Dokázal totiž vyhrať 3. ligu – Bratislava a tým pádom postúpiť do 2. ligy, ktorá je už celoslovenská. Za posledné 3 roky sa tak v Petržalke konali 3 majstrovské oslavy a postupy do vyššej súťaže.

Reklama/advertisment:

FC Petržalka vyhrala 3. ligu – Bratislava už kolo pred koncom, keď deklasovala v predposlednom kole Most pri Bratislave na jeho trávniku 5:0. Po zápase vypukli obrovské oslavy, či už hráčov na trávniku alebo fanúšikov v hľadisku. Posledný zápas FC Petržalka odohrá v sobotu 9.júna od 17:30 na domácom trávniku proti Devínskej Novej Vsi. Hráči majú titul aj postup istý, preto tento zápas už môže byť len lákadlom pre divákov, zdroj pre skvelú atmosféru a príjemné sobotné popoludnie.

Oslavy fanúšikov Petržalky po zápase s Mostom pri Bratislave

Tento klub si prešiel už hocičím. Keď sa povie pojem Artmedia Petržalka, každý fanúšik športu a hlavne futbalu určite musí vedieť, o čom je reč. Po slávnych časoch však prišli veľké problémy a klesania. Klub sa premenoval na MFK Petržalka, nasledoval zostup do 2. ligy kde už klub pôsobil ako FC Petržalka 1898. Prvá sezóna vyzerala dobre, “bianconeri” skončili na treťom mieste. Už v nasledujúcej sezóne sa však konal zostup do 3. ligy, vtedy ešte 3. ligy západ. Po istom čase klub nezvládal ani túto súťaž a po obrovských dlhoch a problémoch vyhlásil bankrot a putoval do konkurzu.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

Radosť a oslavy hráčov na trávniku spolu s fanúšikmi klubu

Začala sa tak písať nová éra klubu. Petržalka štartovala z piatej ligy, kde za ňu hrávali žijúce futbalové legendy ako Tomáš Medveď, Milan Strelec, Štefan Maixner či brankár Miroslav Filipko. Klub túto súťaž vyhral, no kvôli reorganizácii súťaží a vytváraniu 6. ligy sa postup nekonal. Nasledujúci rok túto ligu Petržalka vyhrala znova a postúpila do 4. ligy. Káder sa vylepšil, omladil a vytvoril tak, že dokázal vyhrať aj 4. ligu a to len s jednou prehrou a štyrmi remízami. Nasledoval postup do 3. ligy – Bratislava. V nej je Petržalka na čele tabuľky, kolo pred koncom istým postupujúcim s 5-bodovým náskokom. Ďalší rok tak budú Petržalčania druholigoví.

Ultras Engerau na zápase v Skalici v 3. lige – západ, v roku 2014. V 2.lige sa proti sebe tieto kluby postavia znova.

Fanúšikovia sa určite môžu tešiť na derby proti viacerým mužstvám, proti ktorým sa už v minulosti Petržalka postavila či na bratislavské derby s Interom. Verme, že podobným smerom sa bude uberať futbal na Slovensku aj v iných typických baštách futbalu. Aktuálne to vyzerá celkom ružovo, postup do 2. ligy totiž slávi aj MFK Dukla Banská Bystrica či FK Dubnica, ktorá sa naviac môže pýšiť novými rekonštrukciami štadióna a novými podmienkami (viac čítajte TU). Návrat typických mužstiev do celoslovenskej 2. najvyššej súťaže je tak určite pozitívnou správou.