Roberto Baggio v Bratislave: Hamšík je úžasný a Škriniara ešte čaká to najlepšie

0

Reklama/advertisment:

BRATISLAVA – V Bratislave sa konal futbalový kempový tábor, ktorého sa zúčastnili aj mená, ako Roberto Baggio. Tento 51-ročný bývalý futbalista sa ukázal v Bratislave na štadióne druholigovej Petržalky. Napodobnil tak ďalšie významné futbalové mená, ako napríklad Gianluca Zambrotta či Paolo Rossi. Tí sa zúčastnili futbalového tábora na Slovensku v minulých rokoch.

Reklama/advertisment:

Legendárneho Roberta Baggia mohli ľudia sledovať na štadióne v bratislavskej Petržalke. Išlo o 7. ročník tohto typu futbalového tábora. Dnes už 51-ročný Talian hral za talianske národné futbalové mužstvo na troch majstrovstvách sveta. Je známy tým, že sa stal jediným talianskym hráčom, ktorý skóroval na troch majstrovstvách. V roku 1993 získal ocenenia Európsky futbalista roka a Svetový futbalista roka. Tento útočník s prezývkou “Božský copík” hrával za tímy ako Vicenza, Fiorentina, Juventus, AC Miláno, Bologna, Inter Miláno, či Bresca Calcio.

Baggio v drese slávneho Juventusu Turín

Na adresu futbalového tábora konajúceho sa na Slovensku nešetril slovami chvály. “Ďakujem, že som dostal príležitosť prísť sem. Myslím si, že mladí sú naša budúcnosť. Je to náš poklad, ktorý si musíme chrániť a rozvíjať,” prezradil Baggio. Práca s mládežou je pre neho veľmi dôležitá. To, že reprezentácia Talianska nepostúpila na tohtoročné Majstrovstvá sveta vo futbale, považuje za neúspech. Práve tento neúspech pripisuje slabej práci s mládežou v Taliansku po minulé roky. „Je to krásna akcia. Deti sú naším pokladom, tým najvzácnejším, čo máme. Je potrebné robiť pre deti všetko, čo sa dá,“ opísal pocity k tejto akcii.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

Roberto Baggio v obklopení detí na futbalovom tábore

Nezabudol ani na známe slovenské mená hrávajúce v jeho rodnej krajine. Našich reprezentantov pochválil. „Hamšík je úžasný, pre Neapol robí veľa a je jeho talizman. Je to trieda. Škriniar v Interi Miláno zaujal už teraz, a to najlepšie ho ešte čaká. Verím, že aj vďaka tomuto kempu môže byť objavený taký talent, ako napríklad Škriniar či Hamšík,“ vyjadril spokojnosť rodák z Caldogna. Ten sleduje aj aktuálne prebiehajúci šampionát. Je smutný z nepostupu svojej krajiny, jeho druhými favoritmi boli Argentínčania. Po ich vypadnutí nemá svoju obľúbenú krajinu, za zaujímavý však považuje výber Anglicka. Favorizoval aj Brazíliu aj Belgicko. Futbalisti Brazílie už na šampionáte nefigurujú, vyradilo ich práve Belgicko.