Prechádzate ťažkým obdobím? Toto sú podľa vedcov najlepšie spôsoby, ako ho prekonať

0
pexels.com

Reklama/advertisment:

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Každý z nás aspoň raz za život zažije situáciu, ktorá naplno preverí jeho charakter. Je to ten moment, v ktorom máte pocit, že váš život a istoty v ňom sa rúcajú ako domček z karát. Nemáte sa čoho chytiť, avšak práve takéto situácie z vás môžu spraviť silnejšieho a odolnejšieho človeka. Len to musíte dovoliť.

Reklama/advertisment:

V ťažkých chvíľach príde vhod, keď máme po ruke nástroje, ktoré nám pomôžu prejsť náročným obdobím. Toto sú podľa vedcov  4 najefektívnejšie techniky, ktoré vám pomôžu prekonať životnú krízu. Je dobré o nich vedieť. Len pre prípad potreby.

#1 Píšte si denník

pexels.com

To je podľa vedcov základ. Viaceré štúdie ukázali efektívnosť písania denníka pri práci nad sebou. Vypisuje všetko, čo vám napadne. Všetky negatívne myšlienky, emócie aj vzácne chvíle radosti. Denník bude vaším zrkadlom pri práci nad sebou.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

#2 Urobte to, čoho sa najviac bojíte

Máte strach vystupovať na verejnosti? Tak sa prihláste do debatného krúžku. Vyhľadávajte všetky možnosti, ktoré vám pomôžu čo najviac rozprávať. Podľa odborníkov je najlepší spôsob prekonávania našich strachov práve konfrontácia. Tá nás naučí, že sa skutočne nemáme čoho báť. Za väčšinu strachov sa skrýva prázdnota. To však musí každý z nás pochopiť na vlastnej koži.

#3 Naučte sa meditovať