Sú silné a nekonečne inšpirujúce. Tieto autentické citáty od Budhu však vo vás prebudia mnohé otázky

0
pixabay.com

Reklama/advertisment:

Nikto tak rapídne neovplyvnil dobu a nerozdelil ľudí na dva tábory, ako práve duchovní majstri, ktorí nosili ľuďom pravdu. Ľudia ich buď milovali, alebo nenávideli. Neexistovala zlatá stredná cesta.Naprieč známymi dejinami ich bolo viacero. Ježiš Kristus, Mohamed či Budha. Práve posledný z menovanej trojice zanechal po sebe silné posolstvo. Mnoho z sútier, citátov však pozmenili jeho nasledovníci. Napriek tomu sa v nich uchovali zrnká múdrosti a pravdy, ktoré inšpirujú aj stáročia po tom, čo jeho veľká duša opustila fyzické telo.

pixabay.com

Reklama/advertisment:

My vám však dnes prinášame 12 autentických a neskutočne silných Budhových citátov, ktoré vám síce neodpovedia na všetky otázky, pretože majú presne opačný účinok. Kvôli nim sa budete ešte viac pýtať na zmysel života. A to je správne. Pretože človek, ktorý nie je ľahostajný k svetu okolo seba, môže zmeniť veľa. A v tom je ten zmysel.

#1 “Lepšie je prežiť jeden deň skutočnej existencie, v ktorom sa ti otvorí skutočná pravda, ako prežiť celé stáročia v nevedomosti.”

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment:

#2 “Keď čelíte výkyvom života, stále si pripomínajte, že myseľ musí ostať bez výkyvov. Nelamentujte, neľutujte sa. Vždy si vytvorte vo vnútri oázu čistoty a pokoja. Tak prežijete skutočné šťastie.” 

pixabay.com

#3 “Všetky veci sú pominuteľné. Pominuteľnosť je ich podstata. Ak na nich nebudete lipnúť, pocítite skutočné šťastie.”