Kauza potvrdená jedným z aktérov!

0

Reklama/advertisment:

BRATISLAVA – Je to čerstvé, no stále nevyriešené. To si vravelo a asi aj stále vraví mnoho ľudí o kauze, ktorá otriasla slovenským futbalom a celkovo aj športom. Vec však už nestojí, veľký krok dopredu spravil Matúš Macík.

Reklama/advertisment:

Ružomberský brankár Matúš Macík bol jeden z aktérov celej tejto kauzy. Údajne mal byť podplatený a teda mal byť súčasť korupčného škandálu. Ľudia sa pýtali, prečo je zrazu ticho a aj samotný Matúš Macík, údajne podplatený brankár v ligovom zápase Ružomberok vs. Trnava (0:0), stále mlčí. Človek, ktorý mal kauzu začať a brankára podplatiť, je bývalý generálny riaditeľ 1. FC Košice a prezident FK Senec Daniel Bartko. Samotný Bartko sa však vyjadril, že s Macíkom sa na benzínovej pumpe stretol, ale iba s cieľom riešiť prestup do zahraničia. Aktuálna je však správa samotného Macíka. Ten sa vyjadril nasledovne…

“Na základe už medializovaných informácií som sa rozhodol reagovať v súvislosti so spomínanou kauzou a obvineniami na moju osobu. Moje stanovisko som sa rozhodol poskytnúť médiám z dôvodu, aby sa objasnilo, prečo som doteraz mlčal a verejnosť poznala fakty a chronológiu. Tak, ako aj ostatní hráči a realizačné tímy klubov Fortuna ligy, boli sme preškolení ľuďmi z oddelenia integrity SFZ, ako sa správať v situáciách ohľadne korupcie, stávkovania a podobne. Deň pred spomínaným zápasom, teda 23. apríla, takáto skutočnosť nastala a na druhý deň som o tejto udalosti informoval svojich nadriadených, čiže trénerov. Tí predmetnú skutočnosť nahlásili na už spomínané oddelenie integrity SFZ. V nasledujúcom týždni bola moja výpoveď oficiálne zaznamenaná ako pred osobou z oddelenia integrity SFZ, tak aj na policajnom oddelení v súčinnosti s NAKA. Konal som s absolútnou čestnosťou voči svojim spoluhráčom, trénerom a klubu s presvedčením, že je to jediné správne a morálne riešenie. Čo sa týka obvinení vznesených na moju osobu, prehlasujem, že tieto vyjadrenia sa dotkli mňa, aj mojich blízkych a zvažujem ďalšie právne kroky. Takéto obvinenia poškodzujú moje meno v očiach futbalovej obce a verejnosti. Je pre mňa neakceptovateľné a zákerné spájať moju osobu a rodinných príslušníkov s takýmito obvineniami. Doteraz som nereagoval prostredníctvom médií ani nijakou inou cestou, keďže som bol o to požiadaný spomenutými orgánmi a inštitúciami, aby nehrozil únik informácii a zamedzilo sa mareniu vyšetrovania. Keďže som bol upovedomený, že v priebehu niekoľkých dní by malo byť vyšetrovanie uzavreté, rozhodol som sa uverejniť svoju reakciu.

Reklama/advertisment:

Reklama/advertisment: